Ja està disponible l’edició catalana d’ Improvement through research in the inclusive school (La millora a través de la recerca en escoles inclusives), treball en què he col·laborat en els darrers mesos [en català i en altres llengües].
Desitgem un futur on el nen no s’hagi d’ajustar a les normes de l’escola, sinó que assisteixi a una escola que accepti i aculli amb satisfacció les diferències. En fer això ens centrem en l’enfocament de nen a nen en un entorn i un centre educatiu en què es realitza la tasca educativa més que en el propi nen.
Els nens construeixen les seves pròpies teories sobre el món a través de la interacció amb altres en diferents contextos socials. El nen que assisteix a l’escola inclusiva té diferents oportunitats d’aprendre i una comprensió diferent sobre el treball a l’escola. Els adults tenen un gran poder en l’alumne i en conseqüència, una gran responsabilitat cap i per a ells. Per tant nosaltres com a adults hem de prestar atenció a nosaltres mateixos i als nostres propis supòsits teòrics sobre els nens, perquè l’actitud de l’adult és un element crucial en l’èxit del procés educatiu a les escoles inclusives [llegir més].