Aquest vespre ha començat la primera sessió de l’obert per reflexió, que és una proposta del Centra d’Art de Tarragona que consisteix en una sèrie de trobades amb diversos agents i institucions per definir conjuntament amb ells la xarxa de projectes i institucions que formen part del procés de treball de l’ecosistema cultural del territori i definir algun dels seus projectes i serveis de forma conjunta. La sessió d’avui —la primera de l’eix titulat “pràctiques de comunicació i traducció”, en el que participo— ha tingut un punt de caos, però ja sabeu que en els ambients caòtics em sento com peix a l’aigua.
“Obert per reflexió és el primer projecte del Centre d’Art de Tarragona. Es planteja com un laboratori de treball col·laboratiu que té la finalitat d’imaginar i proposar maneres sostenibles de generar projectes en xarxa entre els assistents per tal de reforçar l’ecosistema cultural del territori.
L’Obert per reflexió convida a institucions, col·lectius, projectes i agents artístics i culturals del territori i es planteja com un espai de trobada, que s’organitza al voltant de tres eixos diferents: la comunicació, l’educació i la participació. Durant sis setmanes es proposen diferents sessions de treball que volen promoure l’anàlisi de projectes, la reflexió crítica i el disseny de nous processos de treball entre tots els participants.
El Centre d’Art impulsa i proposa aquest projecte com un procés de mediació amb el territori i els seus projectes, agents i institucions alhora que s’implica en les dinàmiques de les sessions com un convidat més integrant-se en els diferents eixos i grups de treball.
Les qüestions que es planteja treballar l’Obert per reflexió són:
Podríem generar més transversalitat entre agents, institucions, projectes i sectors? Podríem definir noves complementarietats i innovar en les formes de construir cooperació? Com redefinirem el punt de partida plantejat en cada itinerari a partir de les aportacions de tots els agents actius que conformen l’Obert per reflexió?” [llegir més aquí]