Tant la Núria com el Felip Fandos (que estudia publicitat i relacions públiques) em demanen informació complementària sobre l’escola activa, en el post (aquí) que vaig dedicar aquest tema el gener passat. També he rebut un correu del Joan (que estudia pedagogia a la UB) i de l’Aitana que hi està fent un treball.
Podeu treure algunes idees si llegiu l’article corresponent en català en Viquipèdia (aquí trobareu alguna referència) i en la versió castellana (aquí), però en tots dos casos es força insuficient: no hi ha referències.
Jo tinc un parell de llibres on podeu trobar informació interessant:
Gavaldà, Antoni (ed).(2003): L’escola catalana en el context de la renovació educativa. Fundació d’Estudis Socials Josep Recasens i Mercadé. Reus.
[El capítol titulat L’escola a la Catalunya del segle XX. Visió i valors que s’hi han impartit, dóna en 25 pàgines una visió general. La bibliografia també és molt completa. Si el demaneu a la Fundació Josep Recasens el tindreu sense problemes]
Trilla, J. (coord.)(2001): El legado pedagógico del siglo XX para la escuela del siglo XXI. Graó. Barcelona.
[Un visió àmplia de la tradició escolar del nostre país i les influències en la pedagogia actual. Fàcil de trobar en biblioteques i es pot demanar en qualsevol llibreria]
Segur que podeu trobar més informació en obres generals com ara Historia de la Educación Contemporanea (1990) de Valle López. I si teniu ganes ens hi posem i fem l’article “Escola activa” per la Viqui.